Jarné literárne upratovanie

Rád by som napísal čosi o tom, aký je stav mojich literárnych projektov. Prišla jar a s ňou ja trocha optimizmu do mojich plánov. Ako prvú musím spomenúť poviedkovú súťaž 321 - Shortky rádia Slovensko, ktorú som žiaľ nestihol. Pôvodne som sa do nej zapojiť ani nechcel, no napokon som dostal pár nápadov, a predsa som len jednu poviedku napísal, i keď po termíne. Nevadí, budúci rok budem pripravený!

Druhou poviedkovou správou je, že sa plánujem zapojiť do tohtoročnej súťaže Martinus cena fantázie. Momentálne robím poslednú upravy na vybranej poviedke a povedal by som, že je v dobrom stave.

Okrem poviedok skúšam tiež nový experiment. Konečne som sa pustil do písania nových vecí, a to rovno do dvoch nových románov. Pointou je, že keď už sa cítim presýtený jednou témou, môžem na chvíľu odbehnúť k druhej práci a na nejaký čas sa ponoriť do úplne iného sveta. Je to určite výzva - písať viacero vecí naraz môže komplikovať sústredenie a tiež sa môže stať, že literárny štýl jedného románu sa bude ponášať na štýl toho druhého. Keďže ale v tomto smere nemám nijaké záväzky, rád to skúsim. Vlastne, už mám napísanú počiatočnú kapitolu pre oba nové projekty a zatiaľ tento plán funguje. Prezradím zatiaľ len toľko, že jeden román je písaný na spôsob young adult/triller a druhý je scifi (space opera), v ktorom sa lieta po vesmíre častejšie, než chodí po zemi.

V rámci jarného upratovania som sa tiež pozrel na staré poviedky a predošlý román ("Večná jar"), ktorý stále nie je vo finálnej podobe. Len čo však budem mať trocha viac času, rozbehnem aj opravovanie "Večnej jari" na plný plyn.